Kako brzo i jeftino do inozemnih skijališta?

0
407

Vrijeme odlazaka na skijanje već je počelo, a mnogi koji su se odlučili otputovati u inozemstvo putuju na manje dana ili na produženi vikend, pa im je prvi izbor odlazak na bliža skijališta – u Sloveniju

USA, Montana, Whitefish, Two man on ski slope

To je dobar izbor i za uštedu jer je put kraći i jeftiniji, a i cijene ski-karata, hrane i smještaja su povoljnije nego u Italiji, Austriji ili Švicarskoj. Tome svjedoče i cijene dnevnih ski-karata u Sloveniji koje iznose od 29 do 32 eura, dok su primjerice u Austriji od 44 do 82 eura. Također, cijena prosječnog ručka u Sloveniji je 7 eura, a u Austriji, Italiji ili Francuskoj se kreće između 10 i 15 eura. Osim povoljne cijene gastronomske ponude, Slovenija se može pohvaliti i kvalitetom. Tu su i specijaliteti poput kranjske kobasice, gulaša od divljači ili domaćih savijača, a na skijalištima će se naći i nezaobilazni grah s kobasicom te kuhano vino.

Ako se u Sloveniju odlučite zaputiti automobilom, trebat će vam vinjeta za autoput koju možete kupiti na benzinskim postajama u blizini granice. Svakako ponesite svoje kartice jer su prihvaćene i u restoranima i trgovinama uz autoceste, a plaćanje je obično bez naknade pa može dobro doći i za kupnju vinjete. Korisno je znati da je najkraći rok trajanja vinjete 7 dana i da joj je cijena 15 eura.

24sata.hr

LEAVE A REPLY